sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Virkkausta


Viimeisimmät virkkaustyöt...
Tykästyn koko ajan enemmän ja enemmän virkkaukseen, tulee nopeasti valmista ja työn purkaminenkin on vaivattomampaa kuin neulottaessa.

Tein jokin aika sitten tällaisen kirjanmerkkikissan. Ohje täältä. Kovetin sokerilla, jotta pysyy muodossaan. Piti ottaa tämä mukaan kun kävin kotipuolessa ja antaa saajalleen, mutta enpäs sitten muistanut.

Viime keskiviikon työyhteisön koulutuspäivässä kummasti valmistui tällainen huivintapainen juttu. Ohje oli kauluriin, mutta tein vähän eri määrällä silmukoita ja eri langallakin, joten siitä tuli sitten vähän tällainen ponchomainen.
Jos jaksan, niin virkkaan ylä- ja alareunaan vielä pari kerrosta vaikka valkoisella.

Työkaveri oli kovasti kiinnostunut tästä ja lupaili ostaa sen minulta, mutta ajattelin, että katsotaan nyt.. kotona tuumin ettei tämä olekaan sellainen, jota tulisi pidettyä. Niinpä sitten vien huomenna tämän kyseiselle työkaverille ja lahjoitan sen hänelle :)

Edellisten postausten lasten lahjat olivat mieluisia. Kummipoika tykkäsi kovasti kalasta ja pikkuneiti laittoi korun heti kaulaansa. Huh :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!


5 kommenttia:

 1. Tuo kirjanmerkki kissa on kyllä hieno! :)
  Mitä tuo kovettaminen sokerilla niinkun on?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Julistettakoon nyt näin kaikille jotka tän kommentin lukee, et näitä kissojakin voi tilata multa jos haluaa. :)

  Sokerilla kovettaminen on just sitä, miltä se kuulostaakin; eli työn päälle suihkutetaan vettä, johon sokeri on liotettu ja kuivuttuaan sokeri kovettaa työn kestäväks.

  VastaaPoista
 3. Työn voi myös upottaa sokeriveteen, puristaa ylimääräisen veden pois ja levittää leivinpaperin päälle kuivumaan.

  VastaaPoista
 4. Sähköpostiinkos voi tilaus kyselyjä tehdä? :)

  VastaaPoista
 5. Juu sähköpostilla, blogikommentilla tai facebookissa :) kaikki käy :)

  VastaaPoista